Om Rooseums Framtid

Konstmuseet Rooseum som hittas i Malmö har inte varit öppet sedan 2006 men under andra halvan av 2009 är det äntligen dags att slå upp dörrarna igen. Under hösten blir nämligen Rooseum en filial till Moderna Museet och man kommer åter igen att kunna se intressanta konstverk på det välkända Rooseum.

Detta gör att besökare som har vägarna förbi konstmuseet kommer att kunna njuta av utställningar som är i absolut världsklass och man kommer att kunna beskåda många häpnadsväckande konstverk.

Man räknar med en framgångsrik filial

Såväl på statlig som på kommunal nivå räknar man med att den här filialen i Rooseums lokaler kommer att bli mycket framgångsrik och ett sådant exempel kan man till exempel se i Liverpool i England där man öppnat en filial av Tate Gallery som fungerat oerhört bra. Förhoppningsvis kommer även denna filial av Moderna Museet att gå lika bra.

Tre stora utställningar varje år i Rooseums lokaler

Varje år kommer det att hållas tre stora utställningar i Rooseumbyggnaden och man kommer att kunna njuta av runt 100 konstverk när man kommer dit. Konstverken kommer att bytas ut en gång om året eller något mer sällan och de verk som man kan se där kommer förstås från Moderna Museets egen samling.

En nysatsning på konsten i Skåne

Hela Skåneregionen ser mycket fram emot denna nya satsning och tror att denna nya vändning kommer att bli mycket lyckad för Rooseum. Hur det går kommer alla att få se under hösten 2009 och det ser alla fram emot med spänning och förväntan.

Alla konstälskare i Skåne har verkligen något att se fram emot under det kommande året och förmodligen kommer även många andra att få ett vaknat konstintresse tack vare detta nygamla konstmuseum.

© 2009 Rooseum.se